De opdrachtgever

XS4ALL is een telecombedrijf en was de eerste internet service provider in Nederland die in 1993 internettoegang aanbood aan de consumentenmarkt. Sindsdien is XS4ALL uitgegroeid tot een bedrijf met honderden medewerkers. XS4ALL staat bekend om zijn uitstekende klantenservice, ICT vakkennis en maatschappelijke betrokkenheid rond de internetonderwerpen als informatievrijheid en censuur.

De opdracht

Het ad interim waarnemen van de functie Teamlead Marketing en propositie marketeer ad interim.

Mijn rol

In mijn rol als Teamlead Marketing ad interim was ik meewerkend ‘voorvrouw’ van het marketingteam XS4ALL bestaande uit 6 personen. Ik was verantwoordelijk voor de commerciële resultaten, het werven van nieuwe klanten, het behoud van bestaande klanten en terugwinnen van weggelopen klanten, verhogen van de klanttevredenheid, ontwikkelen van nieuwe proposities, het verhogen van productbekendheid en het opzetten en begeleiden van klantonderzoeken. Mijn bijdrage lag in het coachend begeleiden van de individuele teamleden, samen de ‘hoofd en bijzaken’ te scheiden om het werk efficiënter en gemakkelijker te maken en hen te faciliteren in de dagelijkse werkzaamheden. Als ‘spin in het web’ werkte ik veel samen met de afdelingen Marketing & Communicatie, Product Management, Development, Finance, Beheer en Klantenservice en met de betrokken afdelingen binnen de consumentenmarkt divisie bij KPN.

Dit zeggen de klant over mij

“Gedreven en verbindend, dat is wat er in mij opkomt als ik aan Liesbeth denk. Liesbeth is een strategische merk- en marketing expert. Een echte vakvrouw die zich in allerlei projecten heeft hard gemaakt voor die dingen die onze klanten écht belangrijk vinden. Heel bijzonder om te zien hoe zij met haar warme persoonlijkheid en kennis mensen altijd aan boord kreeg voor haar plannen en ideeën.”

Claudia AmmerlaanManager Marketing & Communicatie KPN/XS4ALL

“Ik had het plezier om ruim 2 jaar met Liesbeth te mogen samenwerken bij XS4ALL. Liesbeth heeft naast haar ruime marketing en communicatie ervaring, het vermogen om in een complexe en zakelijke omgeving de kalmte te bewaren en echte verbinding te zoeken met iedereen waarmee ze werkt. Als je iemand zoekt die een team bij elkaar kan brengen en motiveren, dan kan ik je zeker Liesbeth aanraden."

Niels van HarteveltBusiness Innovation Lead KPN

Van idee tot resultaat, van business tot consument.
Hoe kan ik jouw organisatie verder helpen?