Over de opdrachtgever

Trouw is een Nederlands landelijk dagblad dat als ochtendkrant verschijnt in tabloidformaat. De krant werd in 1943 als verzetskrant opgericht. De krant wordt sinds 2009 uitgegeven door DPG Media.

De opdracht

Dagblad Trouw (her)positioneren en duidelijker profileren als het merk voor ‘cultureel creatieven’ met als doel een groei van het aantal abonnees, websitebezoekers en inkomsten uit de advertentiemarkt.

Mijn rol

Als marketing consultant heb ik een grote bijdrage geleverd aan een onderscheidende positionering  en profilering op de consumenten- en adverteerdersmarkt. Daarnaast heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling en introductie van een nieuwe bladformule en vormgeving van Dagblad Trouw alsmede aan de integratie van print en online initiatieven om zichtbaarheid van de redactionele speerpunten te versterken (met herkenbare labeling).

Ook heb ik de partnerstrategie helpen vormgeven (samenwerking met partners met overeenkomstige merkwaarden om de autoriteitspositie en merklading te bevestigen en uit te bouwen). Hieruit is “De Duurzame 100”, de jaarlijkse ranglijst van duurzame Nederlanders, uit voortgekomen; een project om het thema Duurzaamheid onder de aandacht te brengen en dat ik samen met redactie Trouw heb geïnitieerd en ontwikkeld. De Duurzame 100 is verworden tot het relevantste duurzaamheidsplatform in Nederland.

Dit zegt de klant over mij

“Het maken van de Duurzame 100 samen met Liesbeth bijna twaalf jaar geleden is één van de leukste dingen die ik heb gedaan in mijn carrière bij Trouw. Een omvangrijk journalistiek project dat uitmondde in een speciale bijlage bij de krant en een evenement. Liesbeth zorgde er met haar kennis van marketing voor dat we het idee erachter vanaf het begin pakkend en helder uitdroegen, zodat iedereen aanhaakte en enthousiast werd en de Duurzame 100 stond als een huis. Niks fijner dan werken met een vakvrouw met wie je ook nog zoveel lol kunt hebben.”

Dorien PelsAdjunct-hoofdredacteur Trouw

Van idee tot resultaat, van business tot consument.
Hoe kan ik jouw organisatie verder helpen?